Hjælp til Wifi

Priser | Bredbånd only | Tilmeld dig internet

Få hjælp til dit wifi

Den fulde hastighed fra foreningen kommer ud i dit modem, herfra kan du fordele signaler via kabel eller via det indbyggede wifi modem. Hvis hastigheden ønskes testet gøres dette via et kabel direkte i modemmet. Hvis du vil kontrollere hvilken hastighed du har betalt for kan du nemt gå ind på den hjemme side der hedder www.mitwifi.dk.

Wifi i dag består af 2 frekvenser. 2,4 Ghz og 5 ghz. På 2,4 Ghz har man en længere række vide men hastigheden er begrænset til ca 80-100 mbit. (Det er rigeligt til at streame). Samtidig er der ikke så meget plads.  Der er kun 3 kanaler man kan vælge hvor de ikke forstyrre hinanden og det er kanal 1,6 og 11.  På 5 Ghz er hastigheden noget højere op til 3-400 mbit, men her er rækkeviden ikke så lang, men der er til gengæld mange flere kanaler at vælge i mellem så man ikke rammer den samme som din nabo.  Så det kan være nødvendig at montere ekstra wifi for at få ordentlig dækning.

Hvis du er på den samme kanal som din nabo vil i forstyrre hinanden da der kun er en computer/telefon der kan tale af gangen, og nettet kan virke langsomt. Alle modem har en auto funktion som prøver på bedste vis at indstille dit wifi. For det meste virker det fint men for at optimere kan man selv indstille kanaler så man ikke bliver generet af nabo.

For at sikre et godt wifi signal er der nogle gode råd herunder

Sørg for at dit modem står midt i huset og gerne så højt som muligt. Undgå placering i kælder. Signalet går direkte fra dit modem og ud til dine enheder. Jo mere signalet skal igennem jo dårligere signal for man. Ting som spejle og betonvæg tager rigtig meget signal.

Stil ikke dit modem op på loftet da signal skal igennem isolering og nogle steder alufolie som man brugte tidligere. Dette vil få signalet til at blive dårligt.

Se på din telefon under wifi om du kan se andre net end dit eget. Er dette tilfældet kan du kontrolleres om du køre på en kanal som ikke bruges i forvejen. Der findes program til android telefoner, og også til pc.

Løser dette ikke jeres problem så tag fat i yousee eller foreningen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.